Министърът на спорта Радостин Василев публикува доклад по проверка на сигнал на Димитър Бербатов относно дейността на три клуба - ФК Стандарт гр. Шивачево, ФК Балкан с. Селиминово и ФК Спартак с. Бяла. Казусът е около съмнения дали клубовете упражняват дейност, тъй като са изпратили представители на конгреса на БФС през октомври. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Най-спорен е казусът с ФК Стандарт, за който от БФС твърдят, че са участвали в детски турнири в периода 2019 - 2022, докато председателят на УС заявява неучастие в първенства и турнири. 

Заключението на комисията е, че предвид всички тези противоречия и възможно наличие на документи с невярно съдържание, ММС трябва да сезира компетентните органи.

"Пред мен е протокол от 18 септември 2021 година ФК Стандарт Шивачево, с който е излъчен делегат на конгреса на 18 октомври. Никога не сме изисквали упълномощаване за определяне на делегат с решение на управителния орган, и той е при нас в момента“, коментира изпълнителният директор на БФС Борислав Попов пред NOVA.

Той опроверга твърденията на шефа на Стандарт Шивачево, че клубът не е развивал дейност и заяви, че БФС разполага със снимков материал от участие на ДЮШ на клуба във футболни турнири. Доказателствата ще бъдат предоставени на компетентните органи.