Българският футболен съюз ще обсъжда днес евентуално редуциране на заплатата на селекционера на България Георги Дерменджиев, както и на останалите треньори на юношеските и младежките национални формации. Това разкри първият вицепрезидент и отговорник за националните отбори Емил Костадинов. По този начин футболната централа ще спази тенденцията, въведена от световните и българските клубове, които също намалиха заплатите на своите играчи и треньори заради кризата с пандемията от коронавируса.

"Да, това планираме да коментираме утре (б.р. - днес) на работна среща. Примери за това има в световен мащаб, но с тази уговорка, че у нас заплатите са много по-различни. Процентно обаче не искам да говоря. Ще излезем с официално решение", обяви Костадинов пред „Труд“.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Футболната ни легенда също призна, че е очаквал баража с Унгария за Евро 2021 да бъде отложен повторно, след като УЕФА веднъж вече го пренасрочи за 4 юни.

"Предвид създалата се ситуация, да очаквах го. По всяка вероятност мачът ще се играе тази година, може би през ноември, но това трябва да каже официално УЕФА", допълни Екзекутора на „петлите“.

Отговорникът за националите не изключи възможността "лъвовете" да играят контрола преди важния двубой, но към днешна дата всичко е в сферата на хипотезите предвид неясното бъдеще.