БФС и в частност Арбитражната комисия сътвори поредния си гаф. За днес сутринта от 10,00 часа бе насрочено заседание на Арбитражната комисия, на което трябваше да се разрешат доста случаи. Един от тях бе този с Удоджи, който бе подал молба да разтрогне по вина на ЦСКА.
 

След 40-минутно закъснение председателят на комисията пристигна и заяви, че тези които искат да разтрогнат по вина на клубовете си, ще бъдат отложени за 12 февруари, тъй като няма нужния кворум. За да има такъв трябва да присъстват поне четири от седемте члена на комисията. Оказа се, че работещите в Арбитражната комисия имали служебна ангажираност и затова не се явили на заседанието.

Междувременно адвокат Петър Величков, който представляваше Удоджи заяви, че човек на ЦСКА е гонил играча с плик пари след тренировка.


„В ЦСКА постъпиха некоректно. Не е нормално да караш футболист кален и премръзнал след тренировка да взима пари и да се разписва в документацията. Добре, че Удоджи е спазил моите нареждания да не приема нищо по този начин. Той ми се обади по телефона веднага, консултира се с мен и не прие плика. Той има да получава четири заплати от ЦСКА”, каза юристът.
 
Същият сценарии се разигра преди известно време, когато представители на ЦСКА чакаха Фелипе да Коща на летището, за да му дадат дължимите пари. Португалецът обаче не взе сумата, разтрогна с "червените" по вина на клуба и вече е футболист на Левски.


Освен Удоджи по вина на клуба искаха да разтрогнат още футболистите на Локомотив (Мездра).

 
Въпреки липсата на кворум присъстващият само един член на комисията все пак реши случаите на играчите, които бяха подали молба за разтрогване по взаимна съгласие с клубовете си./БЛИЦ