Защитникът на Лудогорец Козмин Моци се размина със сурово наказание заради скандалните си действия в Ловеч. Дисциплинарната комисия реши да не налага строга санкция на румънеца, който си позволи да размахва средни пръсти към феновете на Литекс - нещо, което не остана скрито за никого. В БФС обаче си затвориха очите и обясниха, че това са "неприлични жестове без форма на дискриминация".

На защитника е наложена само парична глоба без дори 1 мач наказание. Моци е санкциониран с 3000 лева и ще бъде на линия още за неделното домакинство на "Левски" от "А" група.

Румънецът буйства след червения си картон при загубата с 0:1 от Литекс, като се наложи дори намесата на полиция. Именно униформените го съпроводиха към съблекалните, тъй като защитникът първоначално седна на резервната скамейка и не искаше да се прибира към тунела. 

Заради червения картон Моци отнася традиционния 1 мач наказание. Ще го изтърпи в първата среща с Литекс от 1/4-финалите за Купата на България, която е в сряда от 17:30 часа в Ловеч.

За разлика от казуса с Моци, Дисципът действа по друг начин с Луис Соарес. Правата на футболиста на ЦСКА бяха спрени, като наказанието му ще се определя на следващото заседание на комисията. Причината е червеният картон за удар на Соарес без топка срещу Йордан Тодоров от Локомотив (София) при загубата на "червените" с 0:2 вчера.

Решението на Дисциплинарната комисия за Моци:

"За неприлични жестове без форма на дискриминация, на основание чл.22, ал.4 – ДК наказва Козмин Йосиф Моци състезател на ПФК „Лудогорец” гр. Разград с глоба от 3000 лева."


Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015