БФС съобщи, че Марица (Пловдив) е получил лиценз за участие във Втора лига през новия сезон. "Жълто-сините" имаха пропуск в документалната част и това застрашаваше лиценза им, но всичко вече е изрядно. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Футболният съюз обяви имената общо на 10 клуба, които ще участват в първенството, като все още не е ясно кой ще заеме мястото на Царско село, който изпадна от Efbet Лигa и изчезна от футболната карта.

От съобщението на Лицензионната комисия става ясно, че към момента новаците във Втора лига ФК Крумовград, Беласица (Петрич), Спартак (Плевен) и Дунав (Русе) не отговарят на изискванията. 

Участието на Марица означава състав на Втора лига от 18 отбора. Очаква се да бъде добавен и Витоша (Бистрица). "Тигрите" завършиха на второ място в Югозападната трета лига и са поканени от БФС да попълнят освободеното място от прекратилия съществуването си Царско село.

В близките дни трябва да се насрочи дата за тегленето на жребия за програмата, а първенството започва в уикенда 16-17 юли.

Съобщението от Лицензионната комисия към БФС:

"На свое извънредно заседание Лицензионната комисия към Българския футболен съюз взе решение да бъде издаден лиценз на ПФК Марица 1921-Пловдив за участие във Втора професионална лига през сезон 2022/2023 г.
 
Останалите клубове от ВПЛ, които към момента са получили положителна оценка за изпълнение на минималните изискуеми критерии за лиценз, са както следва:

Монтана (клубът кандидатства и получи лиценз за участие в Първа лига, но по спортен път не си осигури класиране в нея)

Етър (Велико Търново)

Миньор (Перник)

Струмска слава (Радомир)

Спортист (Своге) 

Литекс (Ловеч) 

Созопол

Янтра (Габрово) 

Добруджа (Добрич)

След предстоящите заседания на Лицензионната комисия ще бъдат обявени имената на останалите клубове, изпълнили критериите за участие във Втора професионална лига през сезон 2022/2023 г.".