Българският футболен съюз прави опит да спаси Дунав (Русе) от закриване. Един от най-обичаните родни отбори за пореден път е пред угрозата да не започне участието си в Източната “Б” група заради финансови проблеми.

БЛИЦ научи, че БФС прави компромис с отбора и му дава време до следващата седмица да намери решение на тежката ситуация. Председателят на Зоналния съвет Димитър Димитров се е ангажирал да помогне. От няколко дни той търси спонсори, тъй като в клубната каса от вчера няма нито лев. Последните пари са отишли за заплати на футболистите.

Димитров ще се яви на среща с Общинския съвет, на която ще бъде обсъдено бъдещето. За клуба се е появил сериозен спонсор, който обаче иска общински терен, на който да строи. По наша информация кметът е готов с предложение за парцел, остава само чужденецът да одобри разположението му.

Спортно-техническата комисия на БФС е отложила картотекирането на футболистите. То трябва да бъде направено утре, но в централата ще изчакат до средата на следващата седмица.

250 хиляди лева са нужди, за да се обезпечи участието на Дунав в шампионата за пролетния полусезон.