Комисията за етика, феърплей и сигурност към БФС, която трябваше да накаже собственика на Левски Тодор Батков, избяга от случая и го предаде на Дисциплинарната. Както е известно, босът на “сините” заплаши, че ще поведе феновете на бунт срещу БФС след равенство срещу Черно море във Варна (0:0).

“При втори подобен случай, ще призова агитката на Левски да си каже мнението по въпроса. Аз ще застана начело. Помним края на 1996 година, аз не съм страхливец. Сега малко е тясна улица „Иван Асен”, но им е бедна фантазията, какво ги чака”, крещеше Батков по адрес на футболните ни ръководители.

Комисията по етика днес заяви, че се е запознала с декларацията на съюза от 09.04. 2009 г. и единодушно я подкрепя.

“В БФС има изградени механизми, в това число закрепени в Устава, които дават възможност по един цивилизован и законен ред да се решават всички възникнали въпроси. В тази връзка изказвания като тези на президента на ПФК „Левски" АД господин Батков не допринасят за развитието на българския футбол.
Комисията изразява становище, че зачестилите провокативни изказвания на деятели и длъжностни лица от професионалните клубове, които са призвани да съдействат и помагат и на които футболната общественост гледа с доверие и уважение, вредят на авторитета на българския футбол и могат да доведат до нарушаване на обществения ред.

Комисията сезира по компетентност Дисциплинарната комисия и прилага материали за ръководителите на професионални футболни клубове, проявили неетичност по отношение на институцията БФС”, се пише в официалния сайт на футболния ни съюз./БЛИЦ