Зоналният съвет на БФС спря от участие в първенството на Югозапaдната "В" група Хебър (Пазарджик) и Чепинец (Велинград). Мотивът за това е прозаичен - финансови задължения към централата. Двата отбора от Пазарджишка област не са внесли депозита си за участие в групата и не са платили съдийските такси за домакинските си мачове в Х кръг, съобщиха от БФС. Първото беше обществена тайна от 2 месеца, второто БФС го обяви след срещите от въпросния кръг.

Така вчера мачове на стадионите във Велинград и Пазарджик нямаше. На Чепинец и Хебър бяха присъдени загуби със служебното 0:3 срещу Локомотив (Септември) и Авангард (Бачево). Отнемане на точки и други санкции за отборите домакини не се предвиждат. Такива ще има със сигурност при втори пореден случай.

Велинградският Чепинец въобще не изпрати свой представител в София, за да депозира средства. В петък около 18,30 ч Хебър беше много близко до хепиенд, но този път от ЗС на БФС проявиха максимална педантичност и отрязаха пазарджишкия клуб, пише “7 дни спорт”. Шефът на хебърци Боби Даскалов опита да депозира 1200 лв., но не успя да подсигури остатъка от средства за плащане на съдийските такси, които са в размер на около 460 лева. При това положение секретарят на ЗС на БФС Николай Младенов обяви, че няма да изпрати съдийска бригада за мача в неделя./БЛИЦ