Футболните национални отбори ще имат нова тренировъчна база, която ще бъде разположена на територията на резиденция Бояна. Това стана ясно днес,  след като правителството предостави терен от 61 дка за безвъзмездно ползване на БФС.
 
Очаква се строежът на базата да приключи най-късно до две години. Тя ще разполага с административна сграда, където ще се провеждат семинари, конференции и срещи. Ще бъде издигната и хотелска част. Средствата за построяването на базата са приблизително 12 милиона лева и ще бъдат осигурени от УЕФА и БФС.
 
„Мястото е много добро. Има комуникации, има бърз достъп, добра инфраструктура, което позволява отлична мобилност на всичките, които ще участват в тренировъчния процес”, обясни спортният министър Свилен Нейков.
 
“Базата ще се използва от всички национални български отбори, но съответно ще се дава и на други спортове. Ще има и закрита зала. Това нещо ще трябва да се самоиздържа във времето и ще могат да идват и клубове да го използват от други спортове”, заяви шефът на БФС Борислав Михайлов.
 
Свилен Нейков съобщи още, че до края на годината ще стане ясно къде се намира новият национален футболен стадион. В момента се търси подходящ терен, който да позволява построяването на хотелска част, паркинг и тренировъчна база.