БФС и направление „Детско-юношески футбол” ще направят нов конкурс за старши-треньорна юношеския национален отбор до 17 години, който ще бъде домакин на европейското първенство през 2015 година.

Желаещите да застанат начело на селекцията трябва да предадат или изпратят документите си до края на работния ден на 10 септември. Специалистите задължително трябва да отговарят на няколко критерия:
- Да са работили в детско-юношеския футбол в последните три години
- Да притежават „А" лиценз
- Да са на разположение на националния отбор през цялото време - тоест, да са готови да напуснат клубната си месторабота при положение, че получат позицията на старши-треньор на националния отбор

Всеки, който желае да кандидатства за позицията, трябва да изпрати и подробно CV.
След разглеждане и обработване на документите комисията, участваща при избора на селекционер, ще проведе интервюта с одобрените кандидати. Комисията ще бъде в състав Любослав Пенев, Пламен Михов, Юри Николов и Павел Панов.

Човекът, който бъде избран за селекционер на набор’98, ще трябва да посочи и хората, с които ще работи. Новосформираният треньорски щаб ще бъде на постоянно разположение на набор'98.

Желаещите да кандидатстват за селекционер на набор '98 трябва или да предадат документите си лично в сградата на БФС на улица "Цар Иван Асен II" 26, или да ги изпратят на следния адрес до 10 септември:

Български футболен съюз,
ул. "Цар Иван Асен II" 26, 2-ри етаж, отдел „Деловодство"
1124 София