Юношеският национален отбор на България по футбол (родени 1994 година) ще се включи в международния турнир в град Ергенцинген. Участието на формацията е второ поред след миналогодишното на набор 1993.

Тази година отново ще участват осем отбора, които ще играят от 25 до 28-и май. Българската делегация трябва да пристигне в малкото градче в германската провинция Баден-Вюртемберг най-малко ден преди официалното откриване. Миналата година нашите завършиха 5-и.

Традиционно турнирът е за юноши (старша възраст), което тази година означава родени през 1993-а и през 1994-а година. Жребият за предварителните групи все още не е изтеглен, а три от отборите са германски. Това са представителите на домакините Ергенцинген и Наголд, както и юношите на Майнц'05.

Чуждестранното участие е ТП Мазембе (ДР Конго), Баия (Бразилия), Стандард Лиеж (Белгия), Йънг Бойс (Швейцария) и юношеският национален отбор на България. Селекционер на тази възраст е Владо Стоянов, който преди няколко дни се върна с три победи за една седмица на лагер в Барзингхаузен, край Хановер.