Българският футболен съюз увеличава размера на глобите и имуществените санкции, които ще плащат отборите. Това стана ясно от публикувани писмо на президента на централа Борислав Михайлов. От началото на пролетния полусезон, всички порицани ще плащат с 50% повече.

Получените средства ще се изразходват целево за нуждите на детско-юношеския футбол. Идеята на БФС е така да подкрепи финансово нестабилните малки клубове.

Ето текстът на писмото:

ДО
Г-Н СТЕФАН КАПРАЛОВ,
ПРЕЗИДЕНТ НА ПФЛ
Копие: До членовете на БПФЛ
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КАПРАЛОВ,

На своето редовно заседание от 24.02. 2011 г. Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз единодушно гласува, считано от 26.02. 2011 г. с началото на пролетния дял от първенствата в „А" и „Б" ФГ да увеличи с 50% приходите си от налаганите от комисиите към БФС глоби и имуществени санкции. Получените средства ще се изразходват целево за нуждите на детско-юношеския футбол. Мярката се налага заради дълбоката финансова криза, която е обхванала малките клубове и за която ярка индикация е състоянието на двете "Б" ФГ. Членовете на Изпълнителния комитет се обединиха около становището, че в подобна тежка стагнация няма нищо по-важно от инвестиции в бъдещето на футбола, което може да се гарантира само от децата. Постъпилите в БФС допълнителни средства ще бъдат изразходвани за подпомагане работата на детско-юношеските школи в България.

София, С УВАЖЕНИЕ:
28.02. 2011 г.
Борислав Михайлов,
Президент на БФС