Българският футболен съюз подкрепи инициативата „Един за всички, всички за Криси“, в помощ на Кристиян Георгиев Илиев. Младият талант на футболна академия Царско село, набор 2008, е диагностициран с рядко срещано и агресивно заболяване - сарком на Юинг (злокачествен тумор).

Инициативата има за цел да събере 100 000 евро, които са нужни за лечението на Криси в чужбина. Първият етап на допълващата дарителска кампания ще продължи един месец и започна на 16 ноември. Той включва три последователни благотворителни турнири, организирани съвместно с детските футболни академии на Царско село, Левски и ЦСКА; участие във фермерските пазари в София, с помощта на Хранкооп; домакинство на специален „Мач на звездите“, защото и големите футболисти искат да помогнат, както и благотворителен базар с прекрасни футболни и коледни предмети, с които да зарадват гостите и да съберат подкрепа и средства за Криси.

"За нас футболът е повече от игра. Футболът е семейство. Нека да обичаме тази велика игра и с тази любов да градим, като покажем на Криси, че всички сме от един отбор както на терена, така и извън него", написаха от БФС.

Дарения за Кристиян Георгиев Илиев можете да направите към следната банкова сметка:



Контакт: За да научите повече или обсъдите възможностите, моле свържете се с Марина Стефанова, на тел: 0896 609 700/ e-mail: [email protected]