Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Радостна вест долетя до феновете на Пирин (Благоевград). БФС е на път да върне "орлетата" в професионалния футбол. Причината е разпадането на Бдин (Видин), който се отказа от участие в обединената "Б" група заради липса на финанси.

Очаква се именно Пирин (Бл) да заемем овакантеното място, тъй като отговаря на изискванията на футболната централа. "Орлетата" са годни за професионалния футбол и се очаква да хванат последния влак за "Б" група. Пирин ще играе мачовете си по програмата на Бдин, което отрежда гостуване на Раковски в първия кръг.

"Орлетата" завършиха втори в Югозападната "В" група след Пирин (Разлог) и не успяха да стигнат до директна промоция, но сегашното административно решение на БФС отново дава възможност на феновете на благоевградския клуб да гледат любимия си отбор в професионалния футбол.

Както е известно, Пирин беше изхвърлен от "А" група миналото лято поради липса на лиценз и през есента започна участието си в четвърта дивизия - "А" окръжна група. Тази зима обаче "орлетата" се обединиха с Перун (Кресна) и играха в Югозападната "В" група с техния лиценз. Конкурентът Пирин (Разлог) обаче надделя за първото място и завърши с 4 точки повече от Пирин (Бл). Сега обаче двата тима най-вероятно ще имат нови сблъсъци, но вече на ниво "Б" група.