Ръководството на БФС взе мерки срещу разпространението на върлуващия в цял свят коронавирус и предложи начин за справяне с пандемията на родните клубове и играчите им.

Ръководството на централата заедно с шефа на Медицинската комисия д-р Валентин Матев са разпратили писмо с инструкции, в което пише, че всички футболисти и служители на клубовете трябва да бъдат изследвани за COVID-19 преди подновяването на тренировъчния процес. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В писмото се допълва, че резултатите от изследванията трябва да бъдат предадени на компетентните органи и след това резултатите върнати в самата Медицинска комисия. Писмото е подписано както от председателят на Медицинската комисия на БФС д-р Матев, утвърдено след запознаване от изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов.

"Комисията предлага във връзка с коронавируса - прекратяване на тренировъчна дейност на професионални, детско-юношески и аматьорски отбори до 29 март включително. Самите клубове в този период трябва да "закупят скринингови тестове за COVID-19, с които да бъдат проверени преди подновяване на тренировъчния процес футболисти, спортно-технически щаб и служители на клуба".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!