Днешният конгрес на БФС ще трябва да вземе решения по три важни точки. Това става ясно от обявения предварително дневен ред. Най-спешно е приемането на бюджета на организацията. Причината за това е наложеният краен срок (25 май), наложен от Министерството на младежта и спорта. В противен случай може да бъде отнет лицензът на футболната ни централа.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Искането за свикване на общо събрание беше отправено още на 24 март, но последва отказ от Търговския регистър за вписването на поканата. БФС обжалва и на 12 април съдът отмени отказа. Същият ден спортният министър Радостин Василев даде срок на централата да приеме своя бюджет до 25 май и заплаши, че в противен случай ще й отнеме лиценза.

Според официално обявената програма, Общото събрание на клубовете трябва да започне в 9:30 часа. Участие в него ще вземат всички отбори, членуващи редовно в организацията. Свои представители няма да имат 104-те клуба, изключени с решение на Изпълкома. 76 от тях бяха отстранени заради участието в алтернативния конгрес, проведен от екипа на Димитър Бербатов на 18 март.

ДНЕВНИЯТ РЕД НА КОНГРЕСА НА БФС
1. Отчет на ИК на БФС за периода 2018-2022
2. Програма на БФС за развитието на футбола за мандата 2022-2026
3. Проект на бюджет на БФС за периода 2022-2026