“Ботев” (Пловдив) няма право да гостува на собствения си стадион. Това решение са взели от Зоналния съвет. Както е известно, през есента “канарчетата” приемаха някои от съперниците си на стадион “Христо Ботев”, въпреки по програма трябваше да гостуват. “Левски” (Карлово) и Димитровград трябваше да домакинстват на “Ботев”, но предпочетоха да играят в Пловдив, тъй като полицията не даваше гаранция, че ще се справи с феновете на “канарчетата”.

“След този мач Зоналният съвет на БФС забрани други отбори да играят домакинствата си с нас на нашия стадион, дори те да имат желание за това”, заяви Бакалов.

“Независимо от комфортната преднина всички футболисти трябва да знаят, че за нас първенството започва сега. “Ботев” отново ще бъде гледан под лупа. Средната възраст на отбора е 22-23 години, което ни дава надежда, че част от футболистите могат да се превърнат в основата на бъдещето на “Ботев”. Само от тях зависи дали ще го направят. В някои от контролните срещи те показаха, че имат потенциал. Надяваме се да го демонстрират през втория полусезон и да докажат, че заслужават мястото си в “Ботев”, коментира още Бакалов.

Все още заемащият позицията Председател на УС на клуба внесе яснота около регистрацията на дружеството. Всички документи са подадени и се очаква единствено съдебното решение и вписването в търговския регистър.

“Няма нужда аз да ви представям Костадин Видолов. Той е един от последните големи футболисти на “Ботев”. Работим заедно от самото начало. Той е в течение на всички трансфери, стила и начина на игра. Мисля, че ще оправдае доверието, което му се гласува", допълни шефът на “жълто-черния” клуб.

“В мачовете през есента нашата публика бе образцова. Държанието на привържениците ни беше подобаващо на отбор като “Ботев”. Надявам се това да продължи и през пролетта, заедно с качествените изяви на футболистите. Само с общи действия отборът и публиката на “Ботев” могат да върнат клуба там, където му е мястото", завърши Бакалов./БЛИЦ