Дисциплинарната комисия към БФС заплаши ЦСКА с лишаване от домакинство. Причината е изцепките на “червената” агитка по време на двубоя със Славия през уикенда на стадиона в квартал “Овча купел”. Тогава феновете на ЦСКА строшиха няколко седалки, които хвърлиха към терена, а освен това отправиха обидни скандирания по адрес на тъмнокожия футболист на “белите” Виктор Дениран.

Дисципът наложи обща глоба на ЦСКА в размер на 3000 лева и клубът се задължава да възстанови щетите на Славия.

Комисията наказа треньора на Черно море Велизар Попов да не седи на резервната скамейка за три мача. Наставникът бе изгонен по време на двубоя с Левски заради реплики към съдията.

Наказания “А” група
1 мач
- Кристиян Добрев (Локомотив (Сф), Георги Георгиев (Пирин), Янко Сандански (Пирин), Юнес Бенжелюн (Локомотив Пд), Петър Кюмюрджиев (Академик Сф)

ПО ДОКЛАД
За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А - ДК наказва Миньор (Пк) с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлени предмети с последствие на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. б/, т. 1) и във връзка с параграф 3, т. 13, буква в/ от ДР на ДП - ДК наказва ЦСКА с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нанесени щети на материалната база на стадиона на основание чл. 37, ал. 1, т.6, ДК наказва ЦСКА с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

Задължава ЦСКА да възстанови щетите нанесени от феновете и на стадион “Славия” в гр. София съобразно чл. 38 от ДП.

Отлага за разглеждане инцидентите на срещата Славия - ЦСКА за следващото си заседание с цел събиране на допълнителна информация и доказателства.

За нанесени обиди на длъжностните лица на основание чл.34, ал.1, т 2, ДК наказва Велизар Попов старши треньор на Черно море с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба 1000 лева.

За хвърлени предмети без последствие на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А - ДК наказва Черно море с имуществена санкция в размер на 1000 лева./БЛИЦ