Заседанието на Дисциплинарната комисия продължи два часа, заради отложения случай от предния кръг Академик София - Белите орли, както и за казуса от изминалия кръг между Нафтекс и Калиакра. 

По случая Академик – Белите орли бяха извикани и изслушани играчи, делегат и съдии, след което Николай Божов от Академик бе наказан за 3 срещи, а съотборникът му Мирослав Будинов за 1. С Наказания в Академик са Костадин Пилитов и Красимир Гьорев.

Освен това в Западната "Б" група с наказания са Иван Терзийски и Стоян Тодоров от Спортист Своге и Илиян Колев от Ком Миньор.

В Източната група треньорът на Нафтекс Диян Петков е наказан за един мач, а спортно-техническият директор на бургазлии Георги Караманджуков е глобен с 2500 лева. ДК сезира съдийската комисия и КОС за непълни и неясни доклади на длъжностните лица на мача Нафтекс - Калиакра. Ако Дисципа получи становище от другите комисии, може да се наложи и допълнителни наказания за този двубой.

Иво Иванов от Берое е наказан за 3 мача. Наказани са още Айхан Мехмед (Любимец), Кирил Дяков (Свиленград), Веселин Вачев (Волов), Росен Каптиев (Дунав) и Пейчо Делиминков, Цветелин Радев и Светослав Григоров (Несебър)./БЛИЦ