Шефовете на БФС направиха грешна стъпка, назначавайки Михаил Мадански за селекционер на младежките национали. На този пост трябваше да застане опитен спец, притежаващ практика в “А” или “Б” група на нечия треньорска скамейка. Мадански все пак има опит в юношеските формации.  Под негово ръководство юношите до 19 години се класираха за европейските финали в Чехия през 2008 година. На самия форум обаче ни спукаха от бой в трите мача, като головата ни разлика бе впечатляваща – 0:8. А и едно е да си начело на юноши, а друго на младежи.
На всичко отгоре във визитката на Мадански липсват имената на клубовете, където е бил старши треньор. Не помощник, а старши. Не е играл професионален футбол, нито пък е водил професионален състав. Пък било то и някой средноразряден.  
Как тогава, ей така, от нищото, иначе добродушният човек се превърна в началник на младежите. Защото е доцент от НСА? На младите момци доценти и професори не им трябват. Нужни са им не само теоретици, но най-вече практици. Чичо Пенчо, например, не за доцент, а и за чистач на НСА не става. Ама тоз “кахър” не му пречеше да е истински футболен академик. В минало време де, защото днес Стратега по-добре нарежда чашите и чиниите на масата отколкото играчите на терена. Но това е друга тема...
Що-годе нормалният отговор на БФС е следният - Мадански поема младежките национали, тъй като ще бъде треньор на същите футболисти, които бяха в юношеския състав преди 2 години и половина. Но споменатият аргумент е недостатъчен, както и този, че Мишо ни класира на европейското за юноши до 19 години.
В крайна сметка не се разбра БФС ли назначи Мадански или ловешката ръка... Всъщност това не е първата "младежка" грешка на Боби Михайлов, тъй като и доскорошният селекционер Иван Колев не познаваше треньорския занаят в клубния ни футбол.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ