Отсъдена дузпа в полза на домакините в последната минута на мача от ОФГ Шумен - Север между Никола Козлево и Паламара (Венец) при резултат 1:0 е предизвикала масов протест от страна на състезателите от Венец. Мнозина от тях се нахвърлили върху главния съдия и опитали саморазправа с него. Обстановката на терена се нажежила и главният рефер бил принуден да прекрати преждевременно срещата, като дузпата така и не била изпълнена.

Сигурно е, че с този инцидент ще се занимава Дисциплинарната комисия към областния съвет на БФС и отбора на "Паламара" го грози сериозно наказание - най-вероятно служебна загуба, както се полага по правилник, пише плевенския вестник "Посоки".

Иначе останалите мачове в групата преминаха при спортсменска обстановка като бяха показани само 11 жълти картона и само един червен - на Серкан Азиф от Климент.

Не се размина без инцидент и кръгът в Южната група. Той се случи след края на срещата между Герой (Зайчино ореше) и Дибич. И тук причината е била отсъдена в последната минута на мача дузпа за гостите от Дибич. За разлика от мача във Венец тя е била изпълнена и мачът завършил 0:1. Преди това обаче отговорникът на отбора на домакините Малчо Манолов се опитал да навлезе в игрището и да търси сметка от съдията за дузпата. Охраната на срещата не допуснала това да стане. След мача човек от публиката (все още неизвестен) профучал на моторче покрай главния съдия и го ударил по врата. Този инцидент също ще се разледва от Дисципа и е много вероятно домакините от Зайчино ореше да отнесат сериозна санкция. В останалите мачове бяха показани 16 жълти картона и нито един червен.