Българският национален отбор по футзал спечели с 6:4 втората приятелска среща с Румъния, играна в Габрово. Това бе първи успех за "лъвовете" в историята на съперничеството с намиращия се на 11-о място в световната ранглиста румънски тим. Вчера северните ни съседи спечелиха двубоя в зала "Орловец" с 4:3.

Българите поведоха още във втората минута с гол директно от фаул на Тодор Велев. В последните секунди на първото полувреме Флорин Матей изравни от дълга дузпа, като преди това вече бе изпуснал от подобно изпълнение. До дългите дузпи се стигна, след като "лъвовете" извършиха повече от позволените пет нарушения.

Румъния започна втората част с интересна формация, като действаше с пети полеви футболист вместо с вратар и четирима в игрището. Само за три минути след подновяването на двубоя паднаха три гола. Даниел Несторов вкара за 2:1 с удар зад центъра, Думитру Стойка изравни, а в 23-ата минута Ангел Тодоров направи 3:2 след хубава българска атака. В 30-ата минута Димитър Цветанов покачи на 4:2, като и това попадение дойде след удар от нашата половина.

Румънците върнаха един гол в ответната атака, като се разписа Йон Йоани. В 33-ата минута Даниел Несторов се възползва още веднъж от липсата на вратар на полето за Румъния и с далечен изстрел върна аванса от две попадения за "лъвовете". След изпълнението на центъра Разван Раду се разписа за Румъния. Във финалния миг от срещата вратарят на България Костадин Белинов улови топката и директно шутира към празната врата на гостите, за да оформи престижното и атрактивно 6:4.

Стартовата петица на България: Костадин Белинов, Станислав Василев, Тодор Велев, Даниел Несторов, Делян Койчев - капитан