Бисер Михайлов навършва днес 70 години. Бившият вратар е юноша на „Левски”. Той прекарва цялата си кариера от 1961 до 1975 година в родния си клуб. За мъжкия тим изиграва 284 мача във всички турнири. Стражът е четирикратен шампион - 1965, 1968, 1970 и 1974 г. Той е трикратен носител на Купата на Съветската армия - 1967, 1970 и 1971 г. Михайлов има и 5 мача за националния отбор на България в периода 1967-1973 г. Силата на легендата е ловенето на дузпи. Особено запомнящи са двата мача с ЦСКА за Купата на България, в които победителят се определя след наказателни удари. Тогава Михайлов отразява два удара на "червените", като единият е на Аспарух Никодимов, който рядко пропуска от бялата точка.

Бисер Михайлов е баща на настоящия шеф на БФС - Борислав Михайлов, и Руслан, който е треньор на вратарите на "сините", както и дядо на националния вратар Николай Михайлов.

"Бързо се завъртяха годините. Кога бяхме футболисти, пък остаряхме. В един двубой срещу ЦСКА играх като нападател, а преди това и срещу Ямбол на "Герена" бях на върха на атаката. Тогава треньорът имаше право на две смени - един полеви и един вратар. За съжаление не можах да отбележа. Случи ми се да изпусна и дузпа с Миньор на "Герена". Ако не се лъжа, беше 1965 г. Свириха дузпа за нас и никой не искаше да бие. Аз се нервирах и тръгнах от нашата врата и я изпълних. Излъгах вратаря и шутирах в левия ъгъл, но топката отиде в дирека (смее се). Лошото е, че докато се върна, те направиха контраатака и вкараха гол. Публиката негодуваше, но и това се размина. Победихме и хората запомниха мача с добро. През 1967 г. играхме с Милан за КЕШ. Бяха много голям и силен отбор. Същата година взеха КНК. В София завършихме 1:1 и отидохме с нагласата на нещо. Спомням си добре какво се случи в Италия - паднахме с 1:5, но можеше и да е 1:10. Там ни свири един сърбин, който в края на първата част ни отмени чист гол. Гунди излъга половината отбор на Милан и вкара за 1:2, но реферът си измисли някакъв фаул. Второто полувреме не издържахме физически и психически, вкараха ни попадения, които трудно могат да се спасят. Много се промени футболът за тези 40-50 години. Тогава имаше романтика и се играеше за публиката. Хората идваха и се кефеха на стадиона", сподели Михайлов пред "Тема Спорт".

Той коментира и сегашната ситуация в „Левски”. "Хубаво е, че Наско Сираков се завърна. Мисля, че си дойде на мястото, пасна си като дялан камък. Смятам, че ще възроди отбора. Друг е въпросът дали ще намери точните изпълнители. Нужни са много средства. Израснал съм в клуба и вярвам с цялата си душа и сърце, че Наско ще помогне да стане нещо хубаво на юбилея. Пожелавам си да вземем титлата и да съм жив и здрав, за да гледам. Дано и внукът ми Ники надмине успехите на баща си и да стане №1", завърши легендарният вратар на "сините".