Треньорът на Спартак (Плевен) Красимир Бислимов е разочарован, че футболистите му във втори пореден мач не успяха да отбележат гол. Тимът му направи 0:0 вчера при гостуването на Калиакра, а в миналия кръг записа нулево равенство и с един от конкурентите за влизане в "А" група - Светкавица. От двете издънки на Спартак се възползва Нефтохимик, като и двата отбора в момента имат по 25 точки и оглавяват класирането. На 28 ноември двата отбора се срещат в Плевен, за да определят кой ще зимува на върха.

"Не спечелихме в Каварна, защото демонстрирахме хроничната си слабост - пропуските пред вратата на противника. За съжаление това се случва за кой ли път от началото на сезона", коментира Бислимов.

"Бяхме по-добрият отбор в един динамичен мач. Започнах с Любомир Тодоров и Станислав Иванов, за да внесем нужната острота в атака. Получи се, но пък не успяхме да реализираме. Яловостта пред противниковата врата е нашия проблем. Във всяка тренировка работим върху този недостатък. В заниманията често се получава, но по време на мачовете не става. Отдавам го на неувереност във възможностите и разконцентрираност в момента на завършващия удар. Ето, в Каварна трябваше да водим с 2:0 след първите десетина минути. После ударихме и греда. Ето как, на практика, изпуснахме победата. Сигурен съм, че ще преодолеем този спад. Продължаваме да преследваме целите си", завърши треньорът на Спартак (Плевен).