БиТиВи Екшън ще излъчи финала за Суперкупата на България между Литекс и ЦСКА, научи БЛИЦ. Двубоят е на 30 юли (събота) от 21:00 часа на стадион “Лазур” в Бургас. След грандиозните скандали през пролетта заради удържаните пари от клубовете имаше вариант двубоят да остане на тъмно.

“Няма начин това да се случи, тъй като финалът за Суперкупата се явява последен мач от изминалото първенство. След като телевизията е имала договор за въпросния шампионат трябва да излъчи и последния двубой”, заяви човек от БФС пред БЛИЦ.

В последните няколко дни адвокати на телевизията и БФС водят съдебен спор заради удържаните около 1,6 милиона лева от клубовете през пролетта. От БиТиВи Екшън резнаха парите заради различни глоби по време на сезона и клубовете изпищяха. В момента юристите уточняват дали парите са спрени правомерно. БЛИЦ вече ви информира, че се очаква до петък или най-късно до началото на следващата седмица договорът на БиТиВи Екшън и БФС да бъде прекратен, след което правата за излъчване на мачовете да премине в ръцете на БНТ и ТВ7./БЛИЦ