Селекционерът на националния ни отбор Лотар Матеус пристигна в София. Германецът ще наблюдава довечера реванша между Литекс и Могрен в Шампионската лига. Двубоят от Втория квалификационен кръг е от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ. В първия мач “оранжевите” победиха с 2:1 в Черна гора.

На Летище София Матеус беше атакуван с въпроси за инцидента, който претърпя в курорта Ибиса. По-рано през деня “Билд” съобщи, че двуметров бандит е атакувал и ударил в главата легендарния германец, след което е задигнал ценни вещи от Матеус и придружаващите го хора. Разказът пред "Билд" е на приятеля на Матеус - Мартин Круг.

“Знаете, че моето име винаги е на заглавните страници в Германия и България. Оказва се, че София е по-безопасно място от Ибиса (смее се). Бяхме там заради рождения ден на жената на най-добрия ми приятел. Само пет минути, след като кацнахме на летището, някой й открадна дамската чанта, в която бяха кредитните карти и останалите й документи. На мен и приятеля ми не ни взеха нищо”, заяви Матеус в София.

На въпрос дали е бил ударен от джебчията, германецът отговори: “Не, не е имало нищо такова, бях далече от ситуацията в този момент. Едва, когато чух, че плаче и вика, се приближих и разбрах какво се е случило.”

“Идвам да гледам хубав мач в Ловеч. Шампионът на България срещу шампиона на Черна гора. Надявам се Литекс да влезе в групите на Шампионската лига. Имам информация за резултатите от контролите на българските отбори, но те не са показателни за формата на играчите. Ще гледам много мачове, на Литекс и на останалите тимове. Сега е пауза за националните отбори. Набелязал съм няколко играчи, които ще гледам, но не искам да казвам имена“, каза още националният селекционер./БЛИЦ