Върджил Мисиджан ще остане резерва срещу "Ботев" (Пловдив) тази вечер. В последните дни холандецът се оплакал от умора. Затова треньорът Стойчо Стоев е решил да му даде почивка. 20-годишният футболист е неизменен титуляр от началото на втория дял на шампионата, което се е отразило на физическото му състояние. От лекарския щаб са посъветвали Стоев да му даде почивка, за да не се стигне до мускулна контузия.

Сред титулярите се очаква да започне Дани Абало. Испанецът донесе победата на лудогорци в последния кръг срещу ЦСКА (1:0), когато се появи като резерва. Бившият играч на Селта ще действа по левия фланг. Отдясно пък очаквано ще бъде Михаил Александров. На върха не се очаква промяна, където редовно е Роман Безяк.

Дилемата пред наставника на "орлите" е на левия бек. Йордан Минев е наказан, докато Витиня е контузен. Единственият вариант е Жуниор Кайсара. Но и той не е добре, тъй като има прорезна рана на крака от двубоя с Литекс. Лекарският щаб се притеснява тя да не се разтвори, което да принуди бразилеца да почива още няколко срещи.

По-вероятно е друг футболист да бъде преквалифициран на позицията. Именно това може да е ключът за "Ботев" за първа победа срещу Лудогорец.

Станимир Стоилов от своя страна ще трябва да се лиши от услугите на контузения Юнес Хамза. Така на върха на атаката отново сам ще бъде Феребори Доре.


ЛУДОГОРЕЦ - "БОТЕВ" (ПД)
От 19:30 часа. пряко по ТВ7
Съдия:
Александър Костадинов



ВЕРОЯТНИ СЪСАВИ
ЛУДОГОРЕЦ:
Стоянов, Шоко, Терзиев, Моци, Кайсара, Златински, Ешпиньо, М. Александров, Марселиньо, Абало, Безяк
Резерви: Чворович, Мантула, Бургзорг, Ернандес, Мисиджан, Кишада, Платини
Наказани: Й. Минев
Контузени: Барт, Дяков, Луму, Витиня

"БОТЕВ" ПД: Стаховяк, Христов, Спрокел, Лучин, В. Минев, Иршак, Сърмов, Куртеан, Вандер, Анисе, Доре
Резерви: Николов, Филипов, Бенга, Огнянов, Педро, Ромарио, Цветков
Наказани: няма
Контузени: Хамза

Разград, "Лудогорец Арена"
Съдия:
Александър Костадинов

Баланс: 4 мача, 2 победи за Лудогорец, 2 равенства, ГР: 5:2 в полза на Лудогорец

Последният мач между двата отбора - ТУК!


ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ
* Срещу пловдивчани шампионите записаха първо равенство в шампионата часк в 11-ия кръг (0:0), после добавиха още едно реми срещу същия съперник в Коматево (2:2). Разградчани все още нямат победа през сезона срещу "Ботев" и Черно море
* След 2:2 с "Ботев" на старта на пролетта Лудогорец не допусна гол е 4 поредни шампионата
* 4 от петте досегашни гола в първенството на Дани Абало са срещу софийски отбори - Славия, Локо (Сф) (2) и ЦСКА в миналия кръг
* Луис Педро е водещият голмайстор в тазгодишното издание за Купата на България с 6 попадения, но има едва 3 в първенството, при това все срещу тимове от втората седмица - Пирин (ГД), Локо (Сф) и Черноморец
* Нападателят Доре и Галин Иванов (Славия) са вкарали най-много голове в "А" група през пролетта - по 4, конгоанецът обаче има и две попадения за Купата в мачовете с "Левски"
* Само аутсайдерът Любимец е вкарал по-малко от 8-те гола на ботевци като гост - 7

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ