Локомотив приема Ботев в поредното издание на Дербито на Пловдив. Срещата от 14 кръг на Първа лига започва от 15:00 часа. Срещата се очаква с нетърпение от феновете в града, особено от тези на „черно-белите“, тъй като се завръщат в своя дом – трибуна „Бесика“. Големият сблъсък на Пловдив се връща под тепетата, след като първата среща между двата тима през сезона се игра в Бургас.

„Смърфовете“ са по-назад в класирането, но имат предимството да разполагат с по-опитните играчи. В състава са Кирил Котев, Мартин Камбуров и Ванчо Траянов, които бяха част от Локомотив при спечелването на единствената шампионска титла в историята на клуба през 2004 година. Ботев пък разчита на ентусиазма на младите си футболисти, които именно в такива дербита могат да се калят.

Треньорите Едуард Ераносян и Николай Киров за първи път излизат един срещу друг, въпреки че двамата се познават добре от съвместния си престой в Добруджа през 2001 година, където Едо беше треньор, а Белия беше на вратата. За Ераносян това е второ участие в градското дерби, докато Киров за първи път ще излезе в сблъсъка като треньор.

Напълно различни се очаква да бъдат подходите на двамата треньори за мача. Локомотив най-вероятно ще бъде в по-офанзивна формация, като най-отпред ще бъде Мартин Камбуров. Капитанът ще бъде подпомаган от Симеон Райков, Димо Бакалов и Дани Кики. Очакванията са Ботев да заложи да дефанзивен стил и контраатаки.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Днес от 15:00 часа по Диема Спорт 2
Пловдив, „Локомотив“
Съдия: Николай Йорданов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Локомотив (Пловдив): Ел Харуби, Крумов, Котев, Г. Вълчев, П. Виданов, Райнов, Траянов, Бакалов, Кики, Райков, Камбуров
Контузени: няма
Наказани: няма

Ботев (Пловдив): Г. Георгиев, Панов, Д. Златков, Терзиев, Кр. Стоянов, Стенио, Меледже, Косоко, Ив. Стоянов, Неделев, Паоло
Контузени: Балтанов, Бризола
Наказани: няма

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Локомотив няма загуба в последните си три мача – две равенства и една победа
* Ботев спечели само една точка в последните си три шампионатни срещи
* „Черно-белите“ са отборът с най-много равенства от началото на сезона – пет
* „Канарчетата“ нямат равенство като гост от старта на първенството
* Домакинството в дербито не носи предимство на Локомотив – 20 победи, 11 равенства, 20 загуби
* Двата тима имат три мача на 20-о число на месеца, като равносметката показва три победи за Ботев – през 1955 (3:0), през 1994 (3:1) и през 2016 година (1:0).
* Съдията Николай Йорданов за четвърти път ще ръководи пловдивското дерби, колкото има и Атанас Узунов. Рекордьор е Антон Генов – път пъти.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига