“Ботев” (Пд) и Спортист (Своге) излизат днес от 17:00 часа на стадион „Славия" в решителна битка за влизане в “А” група. Близо 5000 бултраси ще се опитат да дадат сериозно предимство на своите любимци, а автобусите, които тръгват от Пловдив, не стигнаха и финансовият директор на „канарчетата" Иван Йотков се опитва да осигури още рейсове.

Треньорът на „канарчетата" Коце Видолов ще заложи на Атанас Курдов в стартовия състав, въпреки, че нападателят рядко получаваше шансове през сезона.

“Зарядът в подобни мачове наистина е по-различен. Сигурен съм, че страхотната ни публика отново ще ни помогне, тъй като това е предимството ни. Вярвам, че при добра атмосфера ще зарадваме хората с влизане в елита. Трябва да докажем, че заслужаваме да сме сред най-добрите”, заяви наставникът на “Ботев”.

Основният проблем пред специалиста ще е дали ще може да използва капитана Александър Александров. Кривия три дни не е тренирал и непосредствено преди срещата ще стане ясно дали той ще може да бъде използван.

На вратата ще застане Христо Иванов, а в отбрана от дясно на ляво ще си партнират Емил Аргиров, Никола Домакинов, Венцислав Бонев и Ивайло Димитров. В средата ще действат Йордан Христов, Ангел Рахов, Мариян Огнянов, Димо Атанасов и Александър Александров. Ако Кривия все пак не започне двубоя, мястото му ще заеме младежкият национал Петър Атанасов.

Спортист (Своге) ще излезе с най-доброто, с което разполага в битката за „А" група. В състава се завръща и Деян Борисов, като с него Спортист ще бъде в пълен състав без нито един контузен или наказан състезател. Старши треньорът на отбора Валери Дамянов заяви още през седмицата, че “Ботев” няма с какво да го изненадат, и че е разузнал отлично противника.

Очаква се Дамянов отново да заложи на двама нападатели в лицето на Мирослав Будинов и Мартин Стефанов, а зад тях да играе Мирослав Тодоров, който е в отлична форма. Играчите и ръководството на отбора ще пътуват за стадион „Славия" директно от своя лагер в Банско.
 
botev.jpg  "БОТЕВ" (ПД) - СПОРТИСТ (Своге)  untitled.JPG
(бараж за влизане в "А" група)
Днес от 17 часа
  София, ст. "Славия"
 
Вероятни състави:
“Ботев”: Христо Иванов, Емил Аргиров, Николай Домакинов, Венци Бонев, Ивайло Димитров, Йордан Христов, Ангел Рахов, Сашо Александров (Петър Атанасов), Мариян Огнянов, Димо Атанасов, Атанас Курдов

Спортист: Николай Годжев, Васил Стефанов, Лъчезар Младенов, Любен Николов, Петър Василев, Димитър Райчев, Симеон Атанасов, Деян Борисов, Мирослав Тодоров, Мирослав Будинов, Мартин Стефанов