Славия и Литекс се изправят един срещу друг днес на "Овча купел" в мач от 6-ия кръг на  "А" група. Двубоят противопоставя първите два тима в класирането допреди 48 часа.

Преди победата на Лудогорец над Пирин ловчанлии бяха окупирали върха с 11 точки, с една повече пред "белите". Интересно е да се отбележи, че Литекс не е губил на този стадион близо 8 години. Равносметката от последните десет двубоя е 2 победи за домакините, 3 равенства и 5 успеха за "оранжевите". Последната загуба за гостите в София е на 20 октомври 2007 година. Тогава Здравко Лазаров бележи единственото попадение в 57-ата минута.

Днес тимът на Лауренциу Регекампф ще се опита да си върне първото място, докато Славия има амбициите да се изравни по точки с разградчани и да нанесе първа загуба на "оранжевите" от началото на сезона. Наставникът на "белите" Иван Колев ще върне на вратата опитния капитан Георги Петков, който се възстанови от контузията си през седмицата.

В титулярната единайсеторка ще се завърне и Петър Атанасов, който остана на пейката при победата над "Ботев" (Пд) в миналия кръг. Той ще заеме мястото на младия Владимир Семерджиев. Атанасов ще играе зад голмайстора на отбора и на "А" група Ивайло Димитров. По крилата ще са Жереми Манзоро и Антон Карачанаков. В средата на терена Колев ще продължи да залага на двойката Мартинов – Карабельов.

В Литекс Лауренциу Регекампф има една дилема и тя е свързана с това кой да партнира на Никола Колев в средата на терена. Очаква се румънският специалист да се спре на младия Красимир Станоев, който неизменно получаваше шанс в първите 5 кръга от сезона. Бьорн Йонсен ще води атаката на "оранжевите", а по крилата ще са Данило Асприля и Арсенио Нунеш.

СЛАВИЯ - ЛИТЕКС
Днес от 17:30 часа, пряко по Диема Спорт 2
София, ст. "Славия"
Съдия: Таско Тасков