Генади Симеонов е изключително популярно име във северозападната част на българския футбол. А и не само там. Той е бивш играч на ЦСКА, където се превърна в любимец на феновете не само заради гола си във вратата на Нюкасъл насред Англия.

Екип на БЛИЦ Live посети Гената в родния му град Враца. Там ветеранът тъче на три фронта – работи към местната община или по-специално в „Паркинги и гаражи“, играе футбол на малки вратички и на големи. Да, няма шега, 53-годишният Симеонов е лидер на тим от врачанската „Б“ окръжна група.  На всичко отгоре Гената „удря“ по две кутии цигари на ден. Това обаче не му пречи да тича повече от някои млади футболисти.




В разговора ни Генчо разказа много интересни истории. Дал е ценен съвет на Стилян Петров, когато младокът се е колебаел дали да избере офертата на ЦСКА или тази на Литекс. Разкри любопитна случка от „армейската“ съблекалня и разбор на Димитър Пенев, който накарал всички да прихнат от смях. 

Та като стана въпрос за пушенето, веднъж Пената, вместо да му се скара, че пуши, му поискал една цигара. 

Генади Симеонов направи и голямо признание – че е пръснал 1,5 милиона долара по комар и кръчми, уточнявайки, че вече е нов човек. И че от 17-18 години не е влизал в казина.  За смелостта си да се пребори с ужасяващия порок Генчо заслужава адмирации, тъй като е изключително трудно да сложиш край на ужасяващата  изпиваща душата страст. Как го е направил – ще разберете във видеото. Както и защо след само един изигран мач е получил невиждана премия от 30 000 лева. Да, няма грешка – 30 бона.

Днес Симеонов наистина е друг човек. Живее със своята половинка във врачанското село Лиляче. А 2024 година му носи огромна радост, тъй като става два пъти дядо – на момченце и на момиченце. Да са му живи и здрави!
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Оператор Калоян БАЛАБАНОВ/БЛИЦ
Снимки Георги КОЛЕВ/БЛИЦ