До дни в Черноморец се очаква да дойде на проби бившият австрийски национал от турски произход Сем Атан. 28-годишният десен полузащитник за последно се е подвизавал във втора турска лига с екипа на Фетхиеспор, но от шест месеца е без отбор. Върхът в кариерата му е през 2007 г., когато след добрите си изяви с екипа на Матерсбург стига до повиквателна за националния отбор на Австрия.

Дебютът му е под ръководството на Йозиф Хикесбергер срещу Франция насред Париж. През същата година играе с клуба си в европейските клубни турнири, но австрийците отпадат още в първия кръг от Висла Краков. В началото на 2008 година десният халф попада в полезрението на Бешикташ и от турския клуб предлагат 750 хиляди евро за правата му, но от Матерсбург отказват сделката.

След близо пет години с екипа на Матерсбург и изиграни 152 двубоя през 2010 г. си осигурява трансфер в турския Генчлербирлиги, но в южната ни съседка не му потръгва и се връща в Австрия. Следват неуспешни периоди в ЛАСК Линц, Хартберг, Кизилцахамамспор, преди да се върне в Турция и да заиграе за Фетхиеспор.

Футболистът трябва да се присъедини към Черноморец преди 13 януари, когато започва лагерът в Поморие.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА