Бившият национал Георги Сърмов ще продължи кариерата си в Германия. От лятото капитанът на Етър става част от Кемницер, който от следващия сезон почти сигурно ще играе в немската Трета лига, информира официалният сайт на „болярите“.

В последните два сезона халфът бе неизменен титуляр и основен играч на Етър, както и негов капитан. Кемницер е наблюдавал Георги Сърмов по време на зимната подготовка в Анталия и смята, че с опита си той може много да помогне на тима. Преминаването му там става благодарение и на контактите, които Красимир Балъков има с немския футбол.

„Споразумението ни със Сърмов беше да играе в Етър, но да го пуснем при подходяща оферта от чужбина. До лятото той ще си бъде с виолетовия екип, след което поема за Германия. Вече две години той показа своя голям професионализъм в Етър. Благодарим му за неговия принос за чудесното представяне с виолетовия екип и се надяваме да продължи успешно кариерата си в Германия”, заявиха от ръководството на великотърновския клуб.

В Кемницер в момента играе друг български футболист. 30-годишният защитник Костадин Велков е един от основните играчи на тима и от началото на сезона е изиграл 28 мача в Регионаллига Североизток, като е реализирал четири попадения.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019