Частният бизнес е основно препитание на съдиите, които бяха включени в ранглистата на елитната ни група за новия сезон. Професиите са доста разнообразни, като има дори и двама студенти, единият по фармация, а другият по финанси. Другата предпочитана професия е преподавателската, особено по физическо възпитание. Варненецът Радан Мирянов е специалист във висшата математика. Журналистите също не са малко, като обаче и двамата представители на тази професия - Александър Костадинов и Веселин Мишев, са международни арбитри.

При ръководещите в елита за този сезон отпаднаха Кольо Данев и Радослав Станев. На тяхно място влязоха Цветан Кръстев и изненадващо Христо Ристосков, който бе в Австрия и през няколко месеца атакуваше БФС като най-корумпираната организация. Ристосков се води бизнесмен, но никой не знае с какво се занимава. Кръстев е бивш футболист, като е играл дори в Литекс, а в момента управлява курортно селище на морето, пише “24 часа”. Най-интересната професия е на Цветан Трифонов от София при помощниците. Официално той е пенсионер, но все пак е бивш боен пилот от ВВС.

При асистентите новите имена са цели 11 - Александър Дамянов, Христо Коцовски, Мартин Балулов, Светослав Стефанов, Петър Тарълов, Емил Митев, Сашко Деянов, Владимир Владимиров, Христо Шиндаров, Цанко Симеонов и Красимир Василев.

Има и адвокати, както и държавни служители. Най-опасен е софиянецът Иво Колев, който е служител на НАП. В края на годината приключва и кариерата на ветеринарния лекар Антон Генов, който обаче в момента оглавява столичната дирекция на агенцията за контрол на храните, която е най-голяма./БЛИЦ