Бившият футболен арбитър от елита Йордан Дурчев влиза в Съвета на директорите на ПФК „Етър 1924″, съобщава “Велико Търново Спорт”. Това реши на днешната си сесия Общинският съвет в града. Неотдавна Дурчев спечели конкурса за Главен експерт в дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“, обявен от Общината и в който се включиха осем кандидати. Дурчев е завършил История и физическо възпитание във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и има второ висше образование „Публична администрация“. Предстои договорът на Йордан Дурчев да бъде подписан от кмета Даниел Панов.

Бившият рефер бе включен от съветниците в Съвета на директорите именно по предложение на Даниел Панов. Освен него там влизат още Фейзи Инханлъ, Радослав Владев и Красимир Гърдев. От справката, предоставена на Общината, става ясно, че турският бизнесмен вече притежава 16 320 акции (32 % от целия пакет), а с по 4 485 акции са неговите сънародници Мурат Текинай и Осман Илханлъ. Община В. Търново има 17 340 акции или 34%, Радослав Владев и Красимир Гърдев по 3 115 акции, Цанко Цветанов – 1 020.

На 12 юли предстои Общо събрание на „Етър 1924″, стана ясно още на сесията на Общинския съвет. Представител на Общината на събранието ще е бившият зам.-кмет Йордан Грозданов. Съветниците единодушно го задължиха да гласува за приемане на годишния финансов отчет за дейността на дружеството през 2011 г., да освободи от отговорност членовете на Съвета на директорите, да подкрепи избора на експерт-счетоводител, който да завери одита за тази година, както и увеличаването на броя на членовете на Съвета на директорите от трима на петима и промените в устава.