Бившият футболист на Левски Саша Симонович е завел дело срещу клуба за 35 000 лева. Сърбинът си търси седем неполучени заплати, всяка от тях по 5000 лева. Искът вече е заведен в съда, чака се насрочване на делото. Симонович е в силна позиция, тъй като има подписан договор от Левски за въпросните заплати и сините едва ли ще могат да избягат от задължението, пише “7 дни спорт” в днешния си брой.

35-годишният Симонович бе върнат на “Герена” преди година от тогавашния треньор Ратко Достанич. Халфът, който преди това играеше за Локомотив (Мездра), обаче не показа качества и първо бе резерва, а след това въобще изпадна от представителния тим. Известно време игра за дубъла, като през това време шефовете на Левски преговаряха с него за предсрочно прекратяване на договора. Той обаче държеше да си изпълни докрай споразумението, което изтече в края на юни.

Случаят със Симонович много ядоса мениджъра Георги Иванов-Гонзо, който в тази връзка дори каза публично, че Левски не е приют. Футболистът обаче продължи да си тренира на “Герена”, тъй като по договор Левски е длъжен да му осигури условия за подготовка./БЛИЦ