ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Бившият футболист на Астън Вила Индиана Василев е отклонил поредната покана да играе за националния отбор на България. Роденият в САЩ 22-годишен халф има двойно гражданство и наскоро е получил предложение от Младен Кръстаич да облече екипа на „лъвовете“, съобщава американското издание starsandstripesfc.com.

Според информацията, Василев си е оставил отворена вратичка да приеме да играе за България в бъдеще. За момента обаче той бил концентриран върху клубната си кариера.

Индиана Василев през 2018 г. премина от американската IMG Academy в школата на Астън Вила, а на 18 януари 2020 г. дебютира във Висшата лига за „виланите“ при 1:1 с Брайтън. Само две седмици по-рано беше взел участие в мач за ФА Къп.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Халфът има общо четири мача за първия отбор на Астън Вила, а от 2020 г. насам беше преотстъпван на Бъртън, Челтнъм и Интер Маями. От този сезон е собственост на Сейнт Луис Сити, който в момента е лидер в Западната конференция на МЛС. Василев има два гола в 33 мача за тима.

Индиана Василев има мачове за националните отбори на САЩ до 17, до 18 и до 20 години. През 2020 г. тогавашният селекционер на представителния тим на България Георги Дерменджиев обяви, че халфът е отказал да облече екипа на родния състав до 21 години с надеждата, че ще продължи да играе за националните формации на САЩ. Това обаче не се случи и от 2019 г. той не е обличал екипа на янките.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!