Бившият футболист на Монтана, Левски и Ботев (Пловдив) Анатоли Тонов-Тоци ще бъде треньор на Пирин (Гоце Делчев), информира „Конкурент“, позовавайки се на потвърждение от 47-годишния специалист.

„Принципно сме се разбрали. Засега планувам подготовката да започне на 11 юли, тъй като смятам, че първенството в Югозападната „В“ група ще стартира в средата на август. Един месец ще е достатъчен за тренировки. Началото на заниманията може да се промени, в зависимост от датата за старт на сезона“, коментира Тонов.

Бившият нападател поема отбора с намерението да подобри класирането му в сравнение с изтеклия сезон, когато Пирин завърши на 15 място с 28 т. След него в таблицата останаха само Германея (Сапарева баня) и Балкан (Варвара). През сезона начело на тима се смениха трима треньори – Тодор Киселичков, Димитър Крушовски и Венко Товиров.

През тази пролет Анатоли Тонов води Локомотив (Мездра) в „Б“ група, но в края на април излезе в болничен. Нестабилното финансово положение в клуба доведе до изпадането на „железничарите“ от професионалния футбол.