Бивш футболист на Локомотив (Пловдив) подсили Свиленград. Това е бранителят Людмил Николов, който дебютира за южняците при победата с 1:0 над Арда (Кърджали) от 4-ия кръг на Югоизточната "В" група.

25-годишният защитник е юноша на Спартак (Пд). С екипа на пловдивските гладиатори той изнася няколко силни сезона в "Б" група, след което е трансфериран в Локо (Пд). На "Лаута" Людмил Николов продължава с добрите игри и постепено се утвърждава в титулярния състав. До миналата зима той неизменно е в стартовите 11 на "смърфовете", но губи мястото си след солидното чуждестранно нашествие, дошло с новия собственик Коко Динев. Така договора на Николов през лятото не бе подновен и той се оказа свободен агент.

От услугите на бранителя набързо се възползваха от Брестник. В тимът от Родопската яка Николов тръгна добре, но се сдърпа с ръководството на отбора и бе освободен преди няколко седмици, пише svilengrad1921.com. Останал без отбор той получи оферта от Свиленград и така се озова на "Колодрума".

Предварителната договорка е да остане до зимата, когато ще се опита да се уреди с отбор в професионалния футбол. Най-новото попълнение на южняците има над 40 мача в "А" група. /БЛИЦ