Бившият футболист на пловдивските "Ботев" и Локомотив Ивайло Димитров-Шведа ще играе в "Б" група през настоящия сезон, съобщи PlovdivDerby.com.

Халф-бекът ще се опита да помогне на амбициозния тим от Оборище за промоция в родния елит. Шведа е имал атрактивно предложение от тим от Иран, но го е отхвърлил и е предпочел офертата на тима от Панагюрище, за да е по-близо до семейството си.

Ивайло Димитров започва своята кариера в пловдивския Спартак като десен външен халф, откъдето е закупен от столичния Локомотив (София) през 2007 година. Няколко месеца по-късно е преотстъпен на родния си тим, а от 2008 година е отново в Локомотив.

Преклалифициран като десен бек, но бързината, борбеността и добрите центрирания му помагат да се справя добре и като защитник. През лятото на 2011 г. решава да не поднови договора си с Локомотив (София), макар че "железничарите" са се класирали за евротурнирите и се прибира в родния Пловдив, където подписва с Ботев (Пловдив).

През януари 2013 година се разделя с Ботев Пловдив и малко по късно подписва договор с другия пловдивски отбор - Локомотив.