Опитният защитник Михаил Минков е първото зимно попълнение на Янтра 2019 (Габрово), съобщи официалната страница на клуба. Роденият в Севлиево 29-годишен централен бранител се присъединява към състава на Живко Желев за битките през пролетта във Втора лига. Той ще дебютира още днес в контролата с Берое в Стара Загора.

"Надявам се да помогна на отбора да осъществи целите си. Предвид структурата на клуба и това, което се прави тук, вярвам че могат дори да се преследват и по-високи цели", заяви новото попълнение на габровския тим.

Зад гърба си Минков вече има близо 200 мача в родния професионален футбол. Възпитаник е на школата на Видима-Раковски и с клуба от Севлиево дебютира в Първа лига през пролетта на 2012-та. Викан е и в младежкия национален отбор на България.

В последствие професионалният му футболен път преминава през отборите на Калиакра, Банско, Етър, Литекс, Добруджа, Локомотив (ГО) и ЦСКА 1948. Тази есен Минков беше в състава на Монтана. В Габрово Минков отново ще работи под ръководството на Живко Желев, с когото бяха заедно през сезон 2017/2018 в Литекс.