Бившият футболист на ЦСКА Евгени Маринов е назначен за старши треньор на Академик (Свищов), научи БЛИЦ СПОРТ. Той ще има за задача да възроди футболния отбор в града, който през 80-те години беше част от „А” група. В момента свищовци играят в третото ниво на българския футбол – Северозападна трета лига.

„Знаете, че Академик е общински клуб. Г-н Борислав Зафиров, който е заместник-кмет и отговаря за спорта, има амбициозен проект. Приех поканата, без да се колебая, защото искам да помогна на моя роден тим. Искам да благодаря на г-н Зафиров за доверието му към мен. Надявам се, че аз и моят екип ще го оправдаем. Това, разбира се, ще се случи не и без помощта на футболистите, които са главните действащи лица на терена.

Ще наблягаме на млади момчета и юноши, каквито при нас има в изобилие. Целта ни е за 4-5 години да изградим качествен състав, който да намери място поне във втория ни ешелон. Ще работя със следния екип – Стефан Трайков ще бъде играещ помощник-треньор, а Петър Няголов ще тренира вратарите”, заяви Евгени Маринов пред БЛИЦ СПОРТ.