Бившият капитан на Етър Мариян Генов е спряган като сигурно ново попълнение на третодивизионния Тунджа (Ямбол). Генов игра за последно в Доростол, но след края на есенния полусезон напусна клуба, който изпадна в тежко финансово състояние. Генов вече се е разбрал с ямболския тим за личните си условия. Към този момент той е принуден да си търси отбор от "В" група, тъй като е имал вече два договора с професионални отбори през този сезон.

Това важи и за нигерийския нападател Екундайо Джайеоба. Дайо и Мариян Генов нямат право да играят професионален футбол до края на настоящото първенство, а причината за това е, че двамата са имали вече два професионални договора в рамките на един сезон. Единственият вариант пред тях е да довършат сезона в тим от аматьорския футбол, пише sport-vt. От лятото Мариян Генов вероятно ще продължи кариерата си зад граница, тъй като има оферти от чужди клубове.

Както е известно, Генов и Джайеоба играха в Етър, а след това подписаха с Доростол. По всяка вероятност клубът от Силистра няма да продължи участието си в Източната „Б“ група след паузата. Всички футболисти на тима ще получат бележки, които им позволяват да си търсят нови отбори.