Доскоро игралият за Нефтохимик централен нападател Живко Петков ще опита късмета си в чужбина. Тази вечер 24-годишният таран ще пътува за Полша, където ще се присъедини към лагера на латвийския шампион Спартакс Юрмала, съобщава БТА.

Спартакс Юрмала спечели през миналата година своята първа титла в страната и през новия сезон ще опита късмета си в квалификациите в Шампионската лига. Съперникът им обаче е доста страховит поне на това ниво от турнира - Астана (Казахстан) на българския треньорски щаб Станимир Стоилов, Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.

Треньорът на "червено-белите" от шикозния курорт Юрмала - полякът Марек Зуб, иска да подсили атаката. Живко Петков е един от футболистите, които ще изкарат пробен период в тима. При успешен тест бившият нападател на шейховете, Черноморец (Поморие), Черно море (Варна) и Черноморец (Бургас) ще бъде картотекиран и ще вземе участие в мачовете на 11-12 юли и 18-19 юли.

След като миналата година спечели първенството, Спартакс Юрмала и сега е лидер в своето първенство и претендент за ново злато. Те имат 26 точки на върха, с 3 повече от преследвачите Лиепая и ФК Рига. Ако не подпише с латвийците, Живко Петков има вариант за кипърски отбор, както и за втородивизионния Поморие.