Бившият ни футболен национал Иво Георгиев претърпя спешна операция след мач на малки вратички. Стрелец №1 на България за 1996 година (21 гола за Спартак Варна) получи тежка контузия по време на оспорван сблъсък на терените на „Спортна София“ в Борисовата градина, информира "Витоша нюз".

Иво Гол, както беше известен сред феновете, спука капачка на коляното си. Медицинският преглед показа, че Георгиев е получил и други усложнения – скъсан менискус плюс разкъсани лигаменти. Вчера, в Деня на София, някогашният славен голмайстор беше и опериран в МБАЛ „Света София“.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Искам да благодаря специално на медицинското светило Христо Мазнейков, както и на неговия отличен екип. Всичко мина успешно засега. Скоро започвам пак да бележа! Горещо препоръчвам клиниката на контузени спортисти. Персоналът показва към мен супер професионално отношение“, коментира Иво Георгиев пред „Витоша нюз“.

Той ще остане на легло до 23 септември. „Не зная кога ще мога пак да играя футбол. Всичко зависи от рехабилитацията, но вече се хванах на бас с приятели, че до месец отново ще съм на „Спортна София“! Даже и на „Раковски“ ще продължа, че питат вече за мен, както и на „Царско село“. Така го чувствам, то ще се види съвсем скоро. Никакво отказване! Огънят трябва да се поддържа“, каза още 47-годишният ветеран.