Вратарят Боян Пейков, който разтрогна договора си с Локомотив (София), е на проби в полския Завиша Бидгошч. Отборът е на 3-о място в полската втора лига и е амбициран да се пребори за промоция.
27-годишният Пейков е юноша на “Левски”, а в “А” група е играл за Видима-Раковски, Берое, Миньор (Раднево) и Несебър. Като играч на Локомотив (София) той записа и едно участие в националния отбор на България под ръководството на Лотар Матеус. Това стана в скандалната контролна среща с Естония в Анталия преди една година, която по-късно УЕФА и ФИФА анулираха заради доказателство за манипулиране на резултата (2:2).

"Треньорското ръководство на Завиша ще тества качествата на българина утре в приятелската среща Ниелба (Вагровиец) и се надява, че привличането му ще бъде от голяма полза. Всички играчи ще вземат участие в проверката с Ниелба. На терена ще излязат два отбора от по 11 души. Възможно е след срещата да бъде взето решение за българския вратар", коментираха още от клуба пред “Газета Бидгошч”./БЛИЦ