Бившият национал на Северна Ирландия Уорън Фийни е новият треньор на втородивизионния Пирин (Благоевград), обяви официалният сайт на „орлетата“.

38-годишният специалист напусна работата си в северноирландския Ардс, за да застане начело на благоевградчани. Договорът на Фийни с Пирин е за година и половина. Той не само ще бъде треньор на отбора, но и по британски тертип ще изпълнява ролята на класически мениджър на тима.

Северноирландецът вече има солиден опит като мениджър на отбори във Великобритания, а футболната му кариера е доста впечатляваща. Фийни е трето поколение национал на своята страна с 46 мача и пет гола. Играл е Лийдс, Кардиф, Лутън, Дънди Юнайтед, Суонзи и др. Треньорската му кариера преминава през Солсбъри, Нюпорт, Линфийлд, Кроули, Нотс Каунти и Ардс.

Фийни ще пристигне в Благоевград в началото на следващата седмица, като дотогава ще бъде ясен и работният му екип, в който със сигурност ще присъства българин владеещ отличен английски език.

Новият мениджър вече прекара няколко дни в Благоевград и се запозна обстойно с обстановката, амбициите и намеренията на ръководството на клуба, като присъства и на няколко занимания на орлетата.