Бившият капитан на Ботев (Пловдив) Йордан Христов подсилва Марица, заемащ десетото място във Втора лига. От клуба информираха, че на първата тренировка на "жълто-сините" на 8 януари ще има трима нови състезатели. Това са Йордан Христов, Пламен Табаков, както и един преотстъпен футболист, чието име на този етап не се съобщава. Освен това двама играчи ще изкарат пробен период в Марица, един от които е чужденец.

Йордан Христов е юноша на Марица и след успешна кариера в България и чужбина се завръща в родния си клуб. 33-годишният защитник играе за “жълто-сините” в периода 2005-2007 година /50 мача, 4 гола/, след което преминава в Спартак (Пловдив). Там е до 2011 година /92 мача, 13 гола/. Той е основна фигура и капитан на “гладиаторите”. 
Преминава в Ботев, където също се налага като основен състезател и става капитан. Играе при “жълто-черните” до 2015 година, записвайки 150 мача, след което преминава в кипърския  Ермис (Арадипу) /27 мача/. Христов има и 4 мача за националния отбор. 

След дълго лечение на контузия в Марица се завръща и защитникът Пламен Табаков.

Вече е ясен планът за зимната подготовка на тима, воден от Стоян Димитров. Първата тренировка ще бъде на 8 януари в Пловдив. Предвиден е едноседмичен лагер в Хисаря в периода 3-10 февруари. 

Марица ще изиграе седем контролни срещи, от които шест са вече ясни:
13 януари: Марица - Ботев U19 /Пловдив/
19 януари: Марица - Ботев /Пловдив/
22 януари: Марица - Локомотив /Пловдив/
27 януари: Марица - Оборище /Панагюрище/
3 февруари: Марица - Ботев /Гълъбово/
10 февруари: Марица - Витоша /Бистрица/
17 февруари: очаква се потвърждение за контролата

Времето и мястото на провеждане на контролните срещи ще бъдат уточнени допълнително в зависимост от метеорологичната обстановка.
От тима ще бъдат освободени трима или четирима футболисти. Самер Алхусейн прекратява състезателната си дейност по свое желание и няма да е част от тима през пролетта.