Бившият български национал, играч на Левски, Литекс, Етър, а сега в Локомотив (Дряново) Станислав Генчев - Тачо получи голямо признание от родния Дряново.

По предложение на четирима общински съветници Общинският съвет на Дряново присъди единодушно званието "Заслужил гражданин на Дряново" на Генчев за изключително успешните години в националния отбор на България, в българския и европейски клубен футбол и за отдадеността му към родния град.

От настоящия му клуб Локомотив (Дряново) поздравиха Генчев за приза и му благодариха.

"От името на ръководството и целия екип на ФК„Локомотив (Дряново) го поздравяваме за високото отличие, и му благодарим за предаността към родния град, за преживяното въодушевление да знаем, че е един от нас и до днес е сред най-добрите! И затова че въпреки славата, нито за миг не забрави за малкото родно Дряново! Тачо е толкова обичан  и почитан като другия наш славен дряновски футболист - Пламен Николов, всички ние знаем, че Тачо е в сърцата на хората , благодарим ти че отново си с нас!
Честито, Тачо! Гордеем се с теб, капиране! Ти си най-добрият пример как въпреки успехите и славата, се обича и подкрепя родния град", пишат от клуба.