Нападателят Димитър Макриев напусна Арда (Кърджали), информира „Тема спорт“. В новака във Втора лига не смятали да разчитат на него в оставащите мачове до края на годината. Двубоите са четири. Договорът на Макриев с кърджалийци е до края на 2018 г., така той се разделя с клуба 50 дни преди изтичането му. Отделно, той самият е поискал да напусне Арда. Така че двете страни са се разделили по взаимно съгласие.

Интересното е, че във вторник от клуба обявиха на сайта си, че чистка не се предвижда, но са имали намерение да не разчитат на Макриев след Нова година. Така в атака „сините“ остават с Венцислав Христов и Веселин Марчев. Скъпото нападение на Арда има само 15 отбелязани гола в изиграни 13 мача. 6 от попаденията са на Макриев, а другите двама в атака са с по 2 гола. Христов дълго време бе контузен.

В класирането тимът, воден от Стойчо Стоев, е на четвърто място с 21 точки. Той може да се каже, че вече поизчерпа лимита си от грешки – 3 равенства и цели 4 загуби. В понеделник сините имат и тежко гостуване на ЦСКА 1948.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019